Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Sanoma Pron oppikirjailija Jukka Mäkiselle on myönnetty arvostettu Warelius-palkinto

Suomen tietokirjailijat ry on myöntänyt 12 000 euron Warelius-palkinnon FT Jukka Mäkiselle, joka on tehnyt pitkän elämäntyön lukion matematiikan oppimateriaalien kirjoittajana. Palkinto jaettiin Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa 1. heinäkuuta.

”Aloitin oppimateriaalien teon vuonna 1985. Toimme lukion materiaaleihin käytön ja soveltamisen näkökulman, joka oli aivan uutta.”, Jukka Mäkinen kertoo.

jukka-makinen-warelius-palkintoPitkän uransa aikana Mäkinen on ehtinyt kirjoittaa yli sata matematiikan oppikirjaa yksin tai työryhmien jäsenenä. Mäkisen tuotanto keskittyy lukion oppimateriaaleihin, sekä pitkän että lyhyen matematiikan sarjoissa. Nämä teokset ovat olleet Suomen käytetyimpiä matematiikan alan oppikirjoja, ja ne ovat kuluneet satojen tuhansien lukiolaisten käsissä.

”Keskeinen asia matematiikan oppimisessa on mielestäni oppilaan oma harjoittelu ja oppimateriaalini ovat pyrkineet tätä edistämään. Mielestäni on tärkeää, että oppitunnilla päästään nopeasti siirtymään laskemiseen. Oppilas laskee ja opettaja tukee oppilaan tekemistä.”, Mäkinen sanoo.

Kaiken kaikkiaan Mäkinen on matematiikan alan keskeinen vaikuttaja Suomessa. Hän on työskennellyt Helsingin yliopistossa matematiikan laitoksella ja opettajankouluttajana ja opetusharjoittelua ohjaavana lehtorina Viikin normaalikoulussa. Lisäksi hän on toiminut ylioppilastutkintolautakunnan matematiikan sensorina ja osallistunut valtakunnallisten opetussuunnitelmien laadintaan.


Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen. Tänä vuonna Warelius-palkinto myönnettiin myös lastenpsykiatri, Väestöliiton asiantuntijalääkäri ja Vanhemmuuskeskuksen johtaja Raisa Cacciatorelle. Kahdentoistatuhannen euron palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Palkintoja on jaettu vuodesta 1985 lähtien.