Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Perhe purjehtii maailman ympäri: etäkoulua purjeveneessä!

Sanoma Pro seilaa yhdessä Meretniemen perheen kanssa maailman ympäri.

Tuomo ja Riikka Meretniemi pohtivat pitkään, miten he voisivat tehdä uudella tavalla mielekkäitä töitä ja maksimoida yhdessäoloa lastensa kanssa. Purjehtiminen oli ollut pitkään perheen yhteinen harrastus ja lopulta elämänmuutos kirkastui: maailmanympäripurjehdus, jossa yhdistyisivät lasten maailmankuvan laajeneminen, koulutukseen panostaminen ja vanhempien innovatiivinen projekti.

Laiva on lastattu innostuksella ja Sanoma Pron oppimateriaaleilla

Meretniemen seilaavassa oppimislaboratoriossa viedään maailmalle tietoisuutta suomalaisesta koulutuksesta. Suomen suurin oppimateriaalien tekijä Sanoma Pro haluaa olla vahvasti mukana oppimisen innovaatioissa ja suomalaisen koulutuksen kehittämisessä. Meretniemien veneessä onkin mukana kyseisen kustantajan uusimpia oppimateriaaleja, niin digitaalisia kuin painettuja.

– Haluamme varmistaa, että kouluikäiset lapsemme pystyvät opiskelemaan uuden opetussuunnitelman mukaisia asioita. Sanoma Pron oppimateriaalit on pakattu mukaan veneeseen, joten voimme olla luottavaisin mielin tavoitteidemme suhteen, Tuomo Meretniemi kommentoi.

– Aarre (7v.) ja Kerttu (5v.) maistelevat ajatuksia venekoulusta ja siitä, mitä kaikkea me opitaankaan! Aarre on onnellinen, kun hänellä on veneessä köksää, jonka koululaiset Suomessa aloittavat vasta seitsemännellä luokalla, Riikka Meretniemi kuvailee.

– Ensimmäisten luokkien oppimateriaalin vastaanotto lasten keskuudessa oli suorastaan hysteerinen! Varsinkin Kerttu oli innoissaan nähdessään kaikki tehtäväkirjat ja vihot. Bingel tulee selvästi olemaan oppimateriaaleista supersuosikki, ja sehän ei kuluta meiltä saatua peliaikaa, Riikka naurahtaa.

tuomo ja riikka meretniemi

Seuraamme Sanoma Prolla aktiivisesti Meretniemien purjehduksen eri vaiheita ja kerromme venekoulun kuulumisista matkan edetessä.

Sail For Good – Global Classroom -projektin lähtölaukaus 20.5. klo 12.00 Helsingin Hernesaaressa

Meretniemien Swan 57 veneen purjeet nostetaan kesäkuun 2016 alussa. Sitä ennen järjestetään yhteinen, kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka kokoaa yhteen tulevaisuuden oppimisen tekijät ja toimii lähtölaukauksena kuusi vuotta kestävälle maailmanympäripurjehdukselle.

Tule kuulemaan, miten Sail for Good -projekti edistää suomalaista koulutusvientiä ja miten suomalaiset koulut voivat hyödyntää matkaa opetuksessaan.

Lue lisää tapahtumasta tästä.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä.

 

Teksti: Hanna Päivärinta

Pääkuva: Jari Salo