Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Helsingin Sanomien kanssa aloitettu yhteistyö tukee monilukutaidon kehittymistä

Sanoma Pron digitaalisiin tuotteisiin on linkitetty Helsingin Sanomien sisältöjä, kuten artikkeleita, videoita ja datajournalismia.

Lisäksi oppimateriaaleihin on tuotettu HS:n kanssa yhteistyössä elämyksellisiä sisältöjä, kuten testejä, äänestyksiä ja kuvien rinnakkaista vertailua.

”Helsingin Sanomien sisällöt rikastavat toiminnallisten digikirjojen sisältöä ja havainnollistavat opittavaa asiaa. Ajan tasalla olevan, tästä päivästä kertovan materiaalin avulla oppilaat huomaavat, miten opiskellut asiat tulevat ilmi käytännön elämässä”, kertoo Sanoma Pron kehitystiimin vetäjä Matias Vakkilainen. 

Positiivinen palaute kannustaa kehittämään 
Kirjasarjojen toimituksilta ja kirjojen tekijöiltä on tullut positiivista ennakkopalautetta yhteistyöhön liittyen. Konkreettinen esimerkki tuotteiden toimivuudesta on lukion psykologian Motiivi-sarjan digikirjan demo, jossa hyödynnetään Helsingin Sanomien artikkelia, valmista datajournalismisisältöä, ja siihen on tehty lisäksi vaihtokuva käyttäen Helsingin Sanomien uutissovellusta. Tutustu demoon täällä.

Toinen esimerkki on lukion opinto-ohjauksen Lukiosuunta-kirjan stressitesti, joka on sovellettu painetun kirjan testistä käyttäen Hesarin Ääripää-visasovellusta. Sovellukseen pääset kurkistamaan täältä.