Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Lukion opettajat ja opiskelijat päättävät digitalisoinnin tahdin itse

Lukio-opetus elää parhaillaan suurta siirtymävaihetta kohti digitaalisuuden laajempaa hyödyntämistä opetuksessa. Sähköistyvä ylioppilaskoe asettaa konkreettisia virstanpylväitä tälle kehitykselle. Siirtymävaiheessa erot digikäyttäjien taidoissa, motivaatiossa ja mahdollisuuksissa ovat suurimmillaan, joten opetuksessa käytettävien sisältöjen tulee vastata jokaisen tarpeisiin.

Sanoma Pro tarjoaa lukio-opettajalle ja opiskelijalle oppimissisältökokonaisuudet, jotka ovat hyödynnettävissä joko täysin digitaalisina tai painettua ja digitaalista sisältöä yhdistävinä hybrideinä kokonaisuuksina – tilanteen ja tarpeen mukaan.

Sähköinen koetyökalu valmistaa sähköiseen ylioppilaskokeeseen

Sanoma Pron uuden sukupolven opettajan digitaalinen esitysmateriaali havainnollistaa ja monipuolistaa opetusta ja tekee luokkatilanteesta visuaalisemman. Materiaali sisältää laadukkaita videoita, äänitiedostoja, eriyttävää materiaalia, ratkaisut tehtäviin ja runsaasti vinkkejä opettajalle.
Opettajien toivomuksesta olemme kehittäneet myös helppokäyttöisen sähköisen koetyökalun vastaamaan mm. sähköisen yo-kokeen tuomaan haasteeseen. Koetyökalun avulla opettaja voi koota ja järjestää valmiista tehtäväpankista haluamansa kokeen, ja järjestelmä korjaa kokeen automaattisesti. Opettajalla on mahdollisuus muokata lopullista arvostelua. Lukuvuodelle 2015 – 2015 sähköinen koetyökalu tulee Sanoma Pron uusiin lukion englannin (On Track) ja ruotsin (Precis) sarjoihin.

Opiskelijan digikirjat hinnoitellaan asiakaslähtöisesti

Ensi lukuvuodelle tuomme opiskelijan digikirjoihin uuden lyhytaikaisen ja edullisen 6kk:n ”kurssilisenssin”, jota opiskelijat ovat meiltä toivoneet mm aineisiin, joita eivät aio kirjoittaa ylioppilaskirjoituksissa.

On Track 1

painettu kirja     26,70 € (sis. alv 10 %)
digikirja (48 kk) 24,00 € (sis. alv 24 %)
digikirja (6 kk)   14,70 € (sis. alv 24 %)

Opiskelijan kirjat ovat saatavana sekä painettuina että digikirjoina. Hinnat astuvat voimaan 1.7.2015 alkaen. Lukuvuodelle 2015–2016 on saatavana kirjat kursseille 1, 2 ja 3.

Precis 1

painettu kirja     26,60 € (sis. alv 10 %)
digikirja (48 kk) 24,00 € (sis. alv 24 %)
digikirja (6 kk)   14,60 € (sis. alv 24 %)

Opiskelijan kirjat ovat saatavana sekä painettuina että digikirjoina. Hinnat astuvat voimaan 1.7.2015 alkaen. Lukuvuodelle 2015–2016 on saatavana kirjat kursseille 1, 2 ja 3.

Opiskelija voi valita, käyttääkö painettua vai digitaalista oppikirjaa, sillä Sanoma Pron interaktiivinen digikirja noudattaa samaa sivujakoa kuin painettukin kirja. Interaktiivisen digikirjan tehtävät voi tarkastaa ja tehdä uudelleen vaikka useampaan kertaan esimerkiksi kokeisiin valmistautumisen yhteydessä.  Opiskelija voi ladata kaikki digikirjat tabletille ja kuljettaa niitä kaikkia kätevästi mukanasi joka päivä. Digikirjat toimivat tabletilla myös offline-tilassa ilman verkkoyhteyttä
Digikirjoihin voi tehdä muistiinpanoja, alleviivauksia ja käyttää kirjanmerkkejä, ja niiden haku-toiminto nopeuttaa kirjan käyttöä huomattavasti, ja zoomaus-toiminto parantaa kuvien ja kaavioiden tarkastelua. Kielten digikirjat sisältävät myös äänitteet, ja ne ovat kuunneltavissa suoraan jokaisen kappaleen kohdalta.

Mobiili sanastosovellus – opiskelijalla aina kännykässä

Uutuus englannin ja ruotsin kielen opiskelijalle on On Track ja Precis –sarjoihin sisältyvä Sanoma Pron mobiili sanastosovellus, jossa oppikirjojen sanastot kulkevat kätevästi mukana matkapuhelimessa. Sanakokeisiin harjoittelu onnistuu vaikka bussimatkalla kouluun. Sanastosovellus toimii iPhone-, Android- ja Windows Phone 8 -puhelimilla.

Lukiot digitalisoituvat eri tahdissa. Sanoma Pro kehittää aktiivisesti ratkaisuja, joiden avulla mahdollisimman moni opettaja ja oppilas voisi siirtyä hyödyntämään uusia digitaalisia ratkaisuja oppimisessa siinä tahdissa mikä tuntuu itselle sopivalta.