Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Blogi: Bingel leviää kuin kulovalkea

Lanseerasimme Bingelin alakoulun kolmasluokkalaisille 1.9.2015 ja nyt, vain kaksi kuukautta myöhemmin, yli 10% ikäluokasta on jo ottanut sen käyttöönsä.

Ottaa usein aikansa, ennen kuin saa muut vakuutettua oman uuden ideansa tai tuotteensa mahtavuudesta. Keksijät ja myyntimiehet kiertävät turuilla ja toreilla esittelemässä tuotettaan ja jossain vaiheessa, jos jutussa oikeasti on jotain perää, asiakkaat ottavat sen omakseen ja alkavat puhua sen puolesta.

Bingelin suhteen kaikki on tapahtunut hämmästyttävän äkkiä. Lanseerasimme Bingelin alakoulun kolmasluokkalaisille 1.9.2015 ja nyt, vain kaksi kuukautta myöhemmin, yli 10% ikäluokasta on jo ottanut sen käyttöönsä. Jos sinä opetat kolmosia etkä itse vielä ole mukana, katso miten saat Bingelin luokkaasi! Tarjolla on koko joukko matematiikan ja äidinkielen tehtäviä, Kymppi – ja Välkky -sarjoista.

Alkusyksyn kokemukset ovat suoraa jatkoa kevään minipilotillemme, jossa testasimme Bingeliä muutamassa luokassa:

Teimme vastikään käyttäjäkyselyn, joka tuotti Bingelille NPS-pisteiksi yli 80. Tämä on aivan loistava tulos ja kertoo siitä, että opettajat ovat erittäin tyytyväisiä palveluun ja valmiita suosittelemaan sitä myös kollegoilleen.

Kyselyyn vastanneet opettajat kiittelivät esimerkiksi oppilaita motivoivia elementtejä, kuten avatar-hahmoa ja palkintopelejä. Myös suoritusten tarkasteluun sekä tehtävien ja palautteen antamiseen tarkoitettu opettajan käyttöliittymä oli monien mieleen.

Ylivoimaisesti Bingelin parhaana puolena pidettiin kuitenkin itse tehtäviä. Tämä on meille tärkeä ja mieluisa löydös. Emme halua Bingelin jäävän satunnaisesti käytettäväksi kuriositeetiksi vaan juurruttaa sen päivittäiseen opiskeluun ja harjoitteluun, niin koulussa kuin kotonakin. Bingel sopii hyvin käytettäväksi tietokoneella tai tabletilla. Se toimii selaimessa eikä siten edellytä sovellusten lataamista eikä asentelua.

Bingelin tehtävät seuraavat oppimateriaalin etenemistä ja rakennetta. Toisin sanoen Bingelin sisältö vastaa opetussuunnitelmaa. Toistaiseksi olemme siis tuoneet Bingeliin kolmannen luokan Kympin ja Välkyn tehtäviä. Bingelin välittömän suosion perusteella olemme suunnittelemassa sisältöjen lisäämistä. Kerro kommenttikentässä, mitä oppiaineita sinä haluaisit Bingelissä nähdä.