Takaisin

Vinkit opettajalle lukuvuoden viimeiselle viikolle

Poimimme oppimateriaalisarjoistamme parhaat vinkit lukuvuoden viimeiselle viikolle!

Alkuopetukseen sopivat vinkit:

Viritä luokkasi kesätunnelmaan Heikki Salon säveltämällä ja sanoittamalla Apilatien lukukirjan Kesä tulee -laululla! Kuuntele laulu tästä.

Harjoitelkaa kymmenjärjestelmää Alamäkipyöräily-pelin tahdissa.  Peli on uudesta Kymppi 2 kevään oppimateriaalista.

Ympäristöopin puolelta valitsimme Pisara 1 tehtäväkirjasta Kesä tulee -pelin. Pisara 2 tehtäväkirjasta löytyvät diplomit auttaavt oppilaitasi arvioimaan omaa oppimistaan. Tulosta diplomi tästä.

Englantia, laskemista ja toiminnallisuutta! Näistä aineksista on tehty Go!:n varhennetun englannin oppimateriaalista poimittu peli. Tutustu peliin tästä.

Luokille 3–6 sopivat vinkit:

Minä, äidinkieli ja kirjallisuus -tehtävä saa oppilaasi pohtimaan omia taitojaan. Itsearvointi-tehtävä on poimittu Välkky 5 tehtäväkirjasta. Lopussa on myös paritehtävä, jossa kaverille annetaan diplomi!

Nyt tarvitaan pettämätöntä stategiaa! Kymppi 5 pelissä tarkkaan harkitut pelisiirrot tuovat voiton. Tulosta peli tästä.

Go for it! 4

Uudella alakoulun englannin Go for it! -sarjassa kehoitetaan ideoimaan unelmien huvipuisto. Tehtävänanto kuuluu näin: “Suunnittele unelmiesi huvipuisto. Etsi tietoa netistä ja valitse hauskimmat laitteet. Piirrä ja kirjoita englanniksi. Esittele työsi. ” Äänestäkää luokan hauskin huvipuisto.

Tutustu tulevien 6. luokan oppilaittesi kanssa ruotsinkielen opiskeluun! Uudessa B1-ruotsin Hallonbåt-kirjassa seikkailee suomenkielinen Tomppa, joka harjoittelee ruotsia erilaisissa arkitilanteissa. Luokassa voidaan pohtia videon sisältöä, vaikkei ruotsin kieli vielä olisikaan hallussa. Mitä urheilulajeja Tomppa kokeilee videolla? Mitä mieltä hän on niistä? Mikä on Tompan suosikkilaji? Monet sanat ovat tuttuja myös muista kielistä. Kuinka monta sanaa tunnistatte tai arvaatte?

Lopuksi vielä toiminnallisia vinkkejä Pisara-sarjasta: viettäkää virkistävä ja opettavainen luontohetki näillä vinkeillä!