Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Vinkit opettajalle lukuvuoden viimeisille viikoille

Poimimme oppimateriaalisarjoistamme parhaat vinkit lukuvuoden viimeisille viikoille!

Alkuopetukseen sopivat vinkit:

Viritä luokkasi kesätunnelmaan Heikki Salon säveltämällä ja sanoittamalla Apilatien lukukirjan Kesä tulee -laululla!

Kymmenjärjestelmää on hauskempi harjoitella Alamäkipyöräily-pelin tahdissa.  Peli on uudesta Kymppi 2 kevään -oppimateriaalista.

Ympäristöopin puolelta valitsimme Pisara 1 -tehtäväkirjasta Kesä tulee -pelin. Pisara 2 -tehtäväkirjasta löytyvät diplomit auttaavat oppilaitasi arvioimaan omaa oppimistaan. Tulosta Pisara-sarjan diplomi tästä.

Englantia, laskemista ja toiminnallisuutta! Näistä aineksista on tehty Go!:n varhennetun englannin oppimateriaalista poimittu peli. Klikkaa pelin pariin.

Luokille 3–6 sopivat vinkit:

Minä, äidinkieli ja kirjallisuus -tehtävä saa oppilaasi pohtimaan omia taitojaan. Itsearvointi-tehtävä on poimittu Välkky 5 -tehtäväkirjasta. Lopussa on myös paritehtävä, jossa kaverille annetaan diplomi!

Nyt tarvitaan pettämätöntä stategiaa! Kymppi 5 -pelissä tarkkaan harkitut pelisiirrot tuovat voiton.

Go for it! 4

Uudessa alakoulun englannin Go for it! -sarjassa ideoidaan unelmien huvipuisto. Tehtävänanto kuuluu näin: “Suunnittele unelmiesi huvipuisto. Etsi tietoa netistä ja valitse hauskimmat laitteet. Piirrä ja kirjoita englanniksi. Esittele työsi. ” Äänestäkää luokan hauskin huvipuisto.

Tutustu tulevien 6. luokan oppilaittesi kanssa ruotsinkielen opiskeluun! Uudessa B1-ruotsin Hallonbåt-kirjassa seikkailee suomenkielinen Tomppa, joka harjoittelee ruotsia erilaisissa arkitilanteissa. Luokassa voidaan pohtia videon sisältöä, vaikkei ruotsin kieli vielä olisikaan täysin hallussa. Mitä urheilulajeja Tomppa kokeilee videolla? Mitä mieltä hän on niistä? Mikä on Tompan suosikkilaji? Monet sanat ovat tuttuja myös muista kielistä. Kuinka monta sanaa tunnistatte tai arvaatte?

Lopuksi vielä toiminnallisia vinkkejä Pisara-sarjasta: viettäkää virkistävä ja opettavainen luontohetki näillä vinkeillä!