Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Tutustu Terve-sarjan tekijöihin

Terve-sarjan tekijäryhmä koostuu viiden ammattilaisen joukosta!

Kuvassa oikealta vasemmalle: Pirjo Orkovaara, Juuso Antikainen, Paula Reinikkala, Anne Kuronen, Lotta Bryggare (kuvasta puuttuu Kati Karas).

Pirjo Orkovaara toimii terveystiedon opettajana Vihdin lukiossa. Hän on tehnyt  useita terveystiedon kirjasarjoja yläkouluun ja lukioon. Hän haluaa olla mukana kehittämässä terveystieto-oppiainetta valtakunnallisesti, koska Sanoma Pro tarjoaa siihen oivalliset sähköiset välineet. Pirjolle on tärkeää opiskelijan ajattelun taitojen kehittyminen sekä terveystietoon liittyvän ajattelun tekeminen näkyväksi.

Juuso Antikainen on Riihimäen lukion ja aikuislukion biologian, maantieteen ja terveystiedon opettaja sekä Hyvinkään yhteiskoulun lukion aikuislinjan terveystiedon opettaja. Hänestä on oleellista, että oppimateriaaleissa ovat kyseisen oppiaineen perusasiat mahdollisimman selkeästi ja perustiedon lisäksi ne tarjoavat erilaisia, jopa valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä tarkasteltaviin aihepiireihin. Sanoma Prolla on pitkä perinne oppimateriaalin kustantajana, ja yhteistyö oppikirjailijoiden ja kustantajan kanssa on sujunut hyvin. Juuson mielestä opiskelijan ihmisenä kasvamisen ja kehittymisen näkökulmasta jo yksittäisellä oppitunnilla esiin tullut idea voi olla yksilötasolla mullistava; siksi erilaisia virikkeitä pitää antaa jokaisella oppitunnilla monella eri kanavalla.

Paula Reinikkala toimii terveystiedon, maantiedon ja biologian opettajana Maunulan yhteiskoulussa ja Helsingin matematiikkalukiossa. Hän on tehnyt terveystiedon ja biologian oppikirjoja sekä myös muuta opetusmateriaalia lähes 20 vuotta. “Oppikirjojen tekeminen on mielenkiintoista, opettavaista ja innostavaa. Se auttaa pitämään ammattitaitoa yllä, kyseenalaistamaan totuttua ja löytämään uusia, entistä parempia ratkaisuja omaankin opetukseen. Oppikirjatyö antaa mielekkäitä haasteita ja onnistumisen elämyksiä, ja sen kautta olen vuosien varrella tutustunut upeisiin ihmisiin niin Sanoma Prossa kuin kentälläkin.” Paulan mukaan Sanoma Pron oppikirjat ovat ammattitaidolla tehtyjä. Suuri talo tarjoaa loistavat mahdollisuudet toteuttaa monipuolisia ratkaisuja; tämä näkyy erityisen hyvin uusissa digimateriaaleissa. “Oivalluksen ilo innostaa niin oppilasta kuin opettajaakin.”

Anne Kuronen on terveystiedon, biologian ja maantieteen opettaja, joka työskentelee Sammon keskuslukiossa, Tampereella. Annen mielestä suuri osa oppimisesta kumpuaa siitä, kun oivalletaan asioita myös toisista näkökulmista. ”Pieniä asioita oivaltamalla voi oppia suurta. Sanoma Pro tarjoaa oivaltamisen avuksi ja innoittajaksi uudenlaisen digitaalisen ympäristön.”

Lotta Bryggare on helsinkiläinen liikunnan ja terveystiedon opettaja, joka työskentelee Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Oppimateriaalien jatkuva kehittäminen kiehtoo Lottaa, ja Sanoma Pro on tunnettu laadukkaista ja huolella valmistetuista materiaaleistaan. “Oppimisen kannalta on tärkeää, että myös opettaja on aidosti innostunut opettamastaan, näin saadaan innostus parhaiten syttymään myös opiskelijassa. Luotettava, päivitetty ja monipuolinen oppimateriaali on tärkeässä roolissa tukemassa innostunutta oppimista.”

Kati Karas, biologian, maantieteen ja terveystiedon opettaja, Espoo