Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Tutustu Geos-sarjan tekijöihin

Geos-sarjan tekijäryhmä koostuu viiden ammattilaisen joukosta!

Kuvassa  vasemmalta alkaen Jari Kolehmainen, Hannele Cantell (edessä), Sirpa Lappalainen, Heikki Jutila ja Mari Sorvall.

Jari Kolehmainen on kouvolalainen biologian ja maantieteen lehtori, joka opettaa tavallisen päivä- ja iltalukion lisäksi ammatti- ja etälukion kursseja. Kokemusta on kertynyt myös maahanmuuttajien opetuksesta ja hanketyöstä Ilmatieteen laitoksen kanssa. Jarin sydäntä lähellä ovat motivoivat esimerkit, joiden avulla opiskelija ymmärtää teoriatiedon käytännön merkityksen jokapäiväisessä elämässä.

”Asioiden innostava ja moderni käsittelytapa GEOS-sarjassa vakuutti  alusta alkaen ja siksi liityin Sanoma Pron oppikirjailijatiimiin keväällä 2016 kehittämään sarjaa edelleen.”

Hannele Cantell toimii maantieteen ja muiden ympäristöaineiden opettajankouluttajana Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut maantieteen, biologian ja ympäristöopin oppikirjoja yli 25 vuotta. Viimeaikaisia sarjoja ovat alakoulun Pisara, yläkoulun Geoidi ja lukion Geos. Hannele on niitä harvoja oppikirjailijoita Suomessa, joiden tuotanto ulottuu kaikille luokka-asteille ensimmäisestä luokasta abiluokkaan asti. Suomen tietokirjailijat ry. valitsi Hannelen vuoden oppikirjailijaksi vuonna 2011.

“Olen käynyt ns. Pisara-korkeakoulun. Alakoulun materiaalien kirjoittamisessa olen oppinut, että parhaissa oppimateriaaleissa – myös lukiolaisille ja aikuisille tarkoitetuissa kirjoissa – tärkeintä on selkeys, hyvä kieli, havainnollisuus ja innostavuus. Tekemisessä pitää olla sopivassa määrin intohimoa, mutta kaiken ytimessä ovat materiaalien käyttäjät, eli opiskelijat ja opettajat. Sanoma Pro ei ole minulle “vain kustantaja”, vaan pikemminkin tärkeä työpaikka. On mahtavaa, miten paljon saamme työryhmissä tukea toimittajilta ja koko henkilökunnalta. Oppikirjojen tekeminen on ennen kaikkea tiimityötä.”

Heikki Jutila on tamperelainen maantiedon ja biologian opettaja, joka on tehnyt oppimateriaaleja sekä alakouluun, yläkouluun että lukioon. Tätä kautta on hänelle muodostunut yleiskuva siitä, miten sisällöt ja oppimisen taidot etenevät ja syvenevät ympäristöopissa, maantiedossa ja biologiassa. Sanoma Prosta hän on löytänyt innostavan ja innovatiivisen yhteisön, jossa on mahdollista toteuttaa tulevaisuuden oppimateriaaleja jo tänään.

“Hyvä oppimateriaali innostaa oppilaita ja myös opettajaa ajattelemaan, kokeilemaan ja heittäytymään.”

Sirpa Lappalainen on biologian ja maantieteen lehtori Lappeenrannan Lyseon lukiosta. Hän on työskennellyt opettajana yli 20 vuotta, ensin perusopetuksen puolella ja vuodesta 1998 lähtien pelkästään lukiossa. Oppikirjailijana hän on toiminut vuodesta 2006.

GEOS-sarjan tekijänä hän on innostunut maantieteen opetuksen kehittämisestä, vaikka opiskeluaikana pääaineena olikin eläintiede. Myös digitaalisen materiaalin käyttö opetuksessa on lähellä hänen sydäntään.

“Sanoma Pron uudistunut GEOS-sarja innostaa kokenuttakin opettajaa uusimaan ja kehittämään maantieteen opetustaan uuden opetussuunnitelman edellyttämällä tavalla.”

Mari Sorvali on hollolalainen maantieteen ja biologian lehtori, jolla on yli kahden kymmenen vuoden kokemus opetustyöstä. Hän opettaa maantiedettä ja biologiaa pääasiassa Lahden yhteiskoulun lukiossa, tämän lisäksi maantietoa ja biologiaa muutaman kurssin verran myös LYK:n perusopetuksen puolella. Hänen pääaineenaan Helsingin yliopistossa oli kehitysmaamaantiede. Mari on toiminut oppikirjailijana GEOS-tiimissä vuodesta 2006 lähtien. Opetustyössään hän on innostunut hyödyntämään monipuolisia oppimista ja opetusta rikastavia menetelmiä.

”Sanoma Pron GEOS-sarja on raikas, kiinnostava ja houkuttelee oppimaan lisää maantieteestä.”