Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Tutustu Argumentti-sarjan tekijöihimme

Argumentti-sarjan takana on kaksi ammattilaista!

Seppo Nyyssönen toimii helsinkiläisen Sibelius-lukion uskonnon ja filosofian lehtorina. Koulutukseltaan hän on uskonnon, filosofian, elämänkatsomustiedon, historian, yhteiskuntaopin sekä ilmaisutaidon opettaja. Hänet valittiin Vuoden 2013 Uskonnonopettajaksi. Seppoa innostaa tehdä uusia oppimateriaaleja, koska siten voi olla kehittämässä suomalaista lukiokoulutusta. Oppimateriaalin teko pitää ajassa ja trendeissä kiinni. Seppo haluaa jakaa omaa osaamistaan laajemmallekin ja Sanoma Pro tarjoaa tähän hyvän väylän. Sepon mielestä opettamisessa ja oppimisessa tärkeintä on motivaatio. Motivoitunut ja innostunut oppii mitä vain. Tärkein motivoimisen keino on se, että kokee oppitunnit kohtaamisen hetkinä.

Ilmari Hirvonen on vastavalmistunut helsinkiläinen filosofian opettaja, joka tekee väitöstutkimusta näennäistieteen filosofiasta. Hän uskoo, että opettajalla on kaksi tehtävää: toissijaisesti opettaja tarjoaa opiskelijoille tietoja ja taitoja, ja ensisijaisesti opettaja pyrkii saamaan opiskelijat innostuneiksi, kiinnostuneiksi ja motivoituneiksi opetettavasta aineesta. Nämä molemmat opettajan tehtävät yhdistyvät loistavasti oppikirjojen tekemisessä. Lukion filosofian Argumentti-sarjan tavoitteena on herättää aito filosofisen kysymisen ja kyseenalaistamisen halu sekä esitellä tärkeimpiä filosofisia ideoita ja niiden perusteluja.

”Mielestäni kaikessa oppimisessa ja eritoten filosofian opiskelussa on hienointa uusien näkökulmien, ajattelutapojen ja jopa maailmojen löytäminen. Niin opiskelu kuin opettaminenkin avartavat elämää.”