Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Toisen asteen Taitajaksi-sarja on muovautunut opiskelijoiden käsissä

Ammattikouluille suunnatun Taitajaksi-sarjan oppimateriaaleissa on huomioitu nuori peruskoulusta tullut opiskelija mahdollisimman selkeällä ja visuaalisesti innostavalla ulkoasulla.

Sarjan kustannustoimittajan Birgitta Pohjan mukaan oppimateriaalin visuaaliset elementit ovat tärkeitä kiinnostuksen ja motivaation ylläpitäjiä.

– Monille on helpompi hahmottaa ja muistaa uusia, opittavia asioita visuaalisesti esitettynä. Myös oppimateriaalin ulkonäkö voi tehdä monelle oppimiskokemuksesta mielekkäämpää, Birgitta Pohja kertoo.

Taitajaksi-sarja on hyvä esimerkki siitä, miten käyttäjät on otettu mukaan luomisprosessiin.

– Pohdimme pitkään sarjan sisältöjä ja etenkin visuaalista ilmettä. Käytimme useita taitavia graafikoita ja omaa toimitustiimiämme perusmallin hiomiseksi mahdollisimman tiiviiksi ja selkeäksi kokonaisuudeksi. Viimeisimmässä uudistuksessa vaihdettiin kansien ulkoasu yhtenäiseksi, vain kirjan nimi ja värimaailma erottavat tuotteet toisistaan. Ulkoasun valintaan käytettiin kahden oppilaitoksen, Vantaan MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen ja Jyväskylän ammattiopiston nuoria opiskelijoita, jotka saivat useamman graafikon ehdotuksista valita mieleisensä. Sarjan ulkoasu on väreineen saanut jo paljon kehuja, Birgitta Pohja kertoo.

– Kaikista sarjan kirjoista kerätään käyttäjäpalautetta, erityisesti ensimmäisen käyttövuoden ajalta, jotta varmistamme sarjan vastaavan jatkossakin mahdollisimman hyvin käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin, hän toteaa.

Taitajaksi-sarjan tuoteperhe: