Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Suomen ensimmäinen uuden OPSin mukainen pelimaailma motivoi alakoululaisia

Sanoma Pron elokuussa 2016 lanseeraama Bingel-pelimaailma kasvattaa jatkuvasti suosiotaan suomalaisissa alakouluissa.

Jo yli puolet Suomen alakouluista on ottanut Bingelin käyttöön opetuksessa.

Bingel auttaa lapsia löytämään oppimisen ja oivaltamisen ilon. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Bingel on tavoittanut näin nopeasti valtavan määrän suomalaisia alakoululaisia ja opettajia, kertoo Sanoma Pron liiketoimintajohtaja Mika Perttola.

Ainutlaatuinen Suomessa

Bingel on pelillinen maailma, jossa oppilaat tekevät Sanoma Pron uusiin oppimateriaalisarjoihin pohjautuvia harjoituksia. Kaikki harjoitukset ovat uuden opetussuunnitelman mukaisia ja tukevat oppimista pelillisin keinoin. Opettajat ovat pitkään kaivanneet Bingelin kaltaista opetussuunnitelman mukaista harjoittelumaailmaa, jota ei tarvitse tyrkyttää oppilaille.

– Saanko jäädä välkäksi tekemään tehtäviä, on ollut paras kommentti, jonka olen oppilailtani saanut, kertoo Margit Triebel Espoon Kantokasken koulusta.

Oppilaat innostuvat pelillisyydestä

Oppilaat ovat toden teolla innostuneet Bingelistä. Jokaisella on oma avatarhahmonsa, joka tuo lisämotivaatiota tehtävien tekemiseen: omaa avataria voi tuunata uusilla vaatteilla, hiuksilla ja muilla lisävarusteilla tehtävistä saaduilla ping-ping-pisteillä.

– Bingelissä voi opiskella kivalla tavalla, kommentoi Kulosaaren ala-asteen koulun oppilas.

Bingelissä on mukana myös tarinallisuutta. Eri luokka-asteille suunnattujen haastevideoiden tarinat kannustavat oppilaita tehtävien tekemiseen.

Bingel tukee opettajaa arvioinnissa ja eriyttämisessä

Opettajat ovat kehuneet Bingelin helppokäyttöisyyttä ja innostavuutta.

– Oppilaat ovat tykänneet hurjasti. He ovat harjoitelleet ahkerasti myös kotona, ilman että olen kehottanut siihen, kertoo Marja-Riitta Sulonen Kulosaaren ala-asteen koulusta.

– Bingelissä on yksinkertainen käyttöliittymä, ja sieltä näkee helposti jokaisen oppilaan edistymisen. Myös palautteen antaminen toimii Bingelissä kivasti. Voin antaa oppilaille esimerkiksi ping-ping-lisäpisteitä, joilla he voivat hankkia omalle avatarilleen lisävarusteita, hän jatkaa.

Myös eriyttäminen on otettu huomioon: oppilaalle ilmestyvien tehtävien taso määräytyy hänen aikaisempien suoritustensa perusteella. Myös opettaja voi halutessaan antaa oppilaalle yksilöllisiä tehtäviä.


Bingel pähkinänkuoressa:

  • Annetaan lukuvuodeksi 2017–2018 etuna uusien sarjojemme käyttäjille.
  • Motivoi oppilaita.
  • Haasteet luovat ryhmähenkeä.
  • Opettajalle oma näkymä suoritusten seuraamiseen ja tehtävien ja palutteen antamiseen.
  • Selainpohjaisena palveluna Bingel on käytettävissä kotona ja koulussa sekä tietokoneella että tabletilla.

Bingel-tehtäviä saatavilla seuraaviin sarjoihin: