Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Seikkailujen saari-peli tunnetaitojen harjoitteluun

Tunnetaidoilla tarkoitetaan omien tunteiden tunnistamista, käsittelyä, vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa sekä tunteiden ilmaisua hyväksyttävällä tavalla. Tunnetaidot kuuluvat tärkeisiin arjen taitoihin, joiden hallitseminen edistää lapsen hyvinvointia.

Oppi&Ilon Seikkailujen saari -pelissä eläinten poikaset ovat eksyksissä Summanmutikan saarella. Pelaajien tehtävänä on etsiä poikaset ja auttaa ne takaisin kotipesään. Pelissä seikkaillaan saarella, iloitaan löytämisen riemusta, työstetään muistia ja opitaan tunnetaitoja tehtäväkortteja tekemällä.

Pelin tunnetaito-tehtäväkorteissa pohditaan mm. miltä erilaiset tunteet näyttävät, miltä ne tuntuvat ja millaisia tunteita erilaiset asiat herättävät. Tehtävissä käsitellään myös myötäelämistä, ystävyyttä ja toisten tunteiden huomiointia. Mukana on myös ripaus huumoria ja hassuttelua: jonka tavoitteena on sekä innostaa että vapauttaa lapsia tunteiden pohdintaan ja tunteista keskusteluun.

Yhdessä pelaamalla lapset pääsevät harjoittelemaan tunnetaitoja ryhmässä.  Muiden lasten kanssa pelaaminen on lapselle usein mielekäs ja luonnollinen tapa vahvistaa erilaisia taitoja. Lapsiryhmässä pelatessa on lisäksi mahdollista oppia toisilta lapsilta ja pohtia asioita yhdessä.

Tunnetehtävien suunnittelussa on ollut mukana koulupsykologi Juulia Lahdensuo. Lue Juulian haastattelu tunnetaitojen oppimisesta.

Seikkailujen saari –peli soveltuu esiopetukseen sekä 1.–2. luokille.

Voit ostaa Seikkailujen saari -pelin Oppi&ilon verkkokaupasta tai katso loistava Oppi&ilon koulupakettitarjous.


Pelissä on pelinappulat neljälle pelaajalle ja 70 erilaista tehtäväkorttia.


Katso kaikki Oppi&ilo-koulupaketin tuotteet >>