Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Opevinkit ympäristöopin tunnille

Pisaran opevinkit liikuttavat ja ihastuttavat oppilaitasi

Kokosimme Pisara-sarjan materiaaleista vinkkejä, joita voit hyödyntää ympäristöopin tunnilla ja ottaa vaikka samalla käsittelyyn tulevia teemapäiviä. Listasimme marras-joulukuun tulevat teemapäivät artikkelin loppuun.

Hyvää käytöstä, ystävällisiä tekoja

Oppilaat voivat havainnoida omaa käytöstään Hyvää käytöstä, ystävällisiä tekoja -monisteen avulla. Vinkki on poimittu Pisara 2 opettajan oppaasta.

Maapallo-räp

-Suojelen ilmaa, suojelen vettä, ympäristön ystävänä muistan, että… Näin alkaa Maapallo-räp, jonka nämä oppilaat vetävät hienolla asenteella. Ei voi muuta kuin ihastua!

pisara-maapallo-rap

 

Temppurata

sanomapro_koululaiset

Ideoikaa ja toteuttakaa luokan kanssa omanlainen temppurata. Se on hauska tapa liikuttaa ja osallistuttaa oppilaita niin sisällä kuin ulkona.  Temppurataan voi yhdistää lajintunnistustehtäviä, karttamerkkitehtäviä, tai siitä voi luoda leikkimielisen kisan: laskekaa, kuinka monta kertaa oppilaat ehtivät kiertää radan välitunnin aikana. Haastakaa sitten koulun muutkin luokat mukaan.

Vaikuta omilla valinnoillasi

Pisara 4 opettajan oppaan tehtävissä mietitään rahankäyttöä, säästämistä ja mitä voisi harrastaa ilmaiseksi.

Maisemaruno

“Metsiä ja peltoja, järviä ja rantoja, maaseutua, kaupunkia, tasaista ja tunturia. Monenlaista maisemaa Suomessamme nähdä saa!”

Opettaja lukee runon luokalle, jonka jälkeen luokassa keksitään yhdessä jokaiseen sanaan tai säkeeseen sopivat liikkeet. Toistetaan useaan kertaan.

Talven lintuja

Tutustukaa lintulaudan lintuhin vielä ennen lumen tuloa Pisara 1 Opetusmateriaalin demon avulla. Oletko muuten kuullut Miljoona linnunpönttöä haasteesta


 

Aikaisemmin julkaistut opevinkit

Tutustu myös yhteiskuntaopin ja ruotsin tunneille poimittuihin opevinkkeihin.


 

Tulevat teemapäivät

Marraskuussa vietetään:
16.11. Kansainvälisen suvaitsevaisuuden päivää
20.11 Lasten oikeuksien päivää
25.11. Älä osta mitään -päivää

Joulukuussa vietetään:
6.12. Itsenäisyyspäivää
10.12. Ihmisoikeuksien päivää
18.12. Kansainvälistä siirtolaisten -päivää