Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Marja Torvinen kertoo käyttäjäkokemuksistaan

Sain syksyllä opetettavakseni ekaluokan, jossa aloitti niin sujuvasti lukevia, pienistä sanoista selvää saavia, kuin heitäkin, joille eskarista oli tarttunut mukaan vain muutamia kirjaimia. Tällaisesta tilanteestahan ekaluokan arki yleensä alkaa.

Itselleni aapisen valinnassa erittäin tärkeitä ovat aapisen hahmot, koska pidän näyttelemisestä ja heittäytymisestä sadun maailmaan. Huomasin heti, että Kaislarannan asukkaat tulisivat aivan varmasti innostamaan niin tyttöjä kuin poikiakin. Apilatien aapisen tarinoihin on mielestäni helppo yhdistää nykytodellisuus mutta myös sadun seikkailu. Musiikilla ja lauluilla on erityinen paikka sydämessäni. Siksi on myös erityisen tärkeää, että uuden Apilatien aapisen kirjaimiin on sävelletty ja sanoitettu uusia raikkaita lauluja, jotka innostavat oppimaan aakkosia.

Edellä mainitun lisäksi nykyaikana tärkeitä ovat toimivat ja monipuoliset sähköiset materiaalit. Apilatien aapisesta ne löytyvät – on opettajalle oma tehokas, helppokäyttöinen ja monipuolinen sähköinen materiaali ja oppilaille omat digimateriaalit. Vaikka Apilatien aapisen materiaaleihin kuuluvat myös opettajan oppaat ja monistekansiot, käytän niitä itse vähän. Sähköisestä materiaalista löytyy kaikki, ja tarvittavat paperiharjoitukset on helppo tulostaa. Apilatien aapisen laulut-CD on käytössäni myös liikuntatunneilla, koska myös salissa on mukava laulaa ja leikkiä innostavien aakkoslaulujen mukaan. Luokkani oppilaita ei ole tarvinnut juurikaan motivoida Apilatien aapisen tunneilla. Hahmot ja hankkimani käsinuket, tarinat, pienet vuoropuhelut, älytaululla tehtävät monipuoliset harjoitukset ja aapisen laulut ovat olleet niin innostavia, että tunnit hurahtavat itsestään innostuksen vallitessa. Apilatien aapisen kanssa olen nauttinut opettajan työstäni innokkaiden oppilaideni kanssa, eikä minun ole tarvinnut juuri ollenkaan etsiä lisämateriaaleja opetukseeni.

Lue lisää