Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Lukion uudet digitaaliset oppimateriaalit

Digitaaliset oppimateriaalit tekevät tuloaan jokapäiväiseen opetukseen. Niiden monikäyttöisyys ja opiskelijalle tuttu toimintatapa tehostavat oppimista ja innostavat opiskelijoita tiedonetsintään. Sanoma Pron digitaalisten oppimateriaalien valikoima kehittyy koko ajan.

Opiskelijalle

Digikirja on monipuolisempi vaihtoehto kirjalle

Lukiolaiset käyttävät digikirjoja yhä enemmän ja käyttäjiltä saatujen palautteiden ansiosta kehitämme niin kirjoja kuin sovelluksia koko ajan paremmiksi. Saatavana on kahdenlaisia digikirjoja. Molemmista löytyvät videot ja muut rikasteet. Toiminnallisissa digikirjoissa opiskelija voi tehdä tehtäviä suoraan digikirjaan. Tehtävät, muistiinpanot ja kirjanmerkit tallentuvat opiskelijan poistuessa sovelluksesta ja ovat käytettävissä myös muissa laitteissa samoilla tunnuksilla. Uusimmat digikirjat ovat nykyään toiminnallisia digikirjoja. Luokkatilanteessa kaikki pysyvät kuitenkin mukana vaikka toisilla olisi paperiset ja toisilla digikirjat.

Sanastot kulkevat nyt myös opiskelijan puhelimen mukana

Uusiin kielten oppimateriaalisarjoihin on saatavana ilmaiset aakkoselliset sanastot myös mobiilisovelluksena. Sovellukseen on mahdollista hankkia kääntökorttitehtäviä sanojen ja fraasien opetteluun hintaan 1,99 €/materiaali. Sovellukset on saatavilla iOS-, Android- ja Windows 8 -älypuhelimille.

Opettajalle

Digitaaliset työkalut nopeuttavat työskentelyä

Opettajan digitaalinen aineisto

Olemme koonneet kaiken tunnilla tarvittavan materiaalin samaan paikkaan helpottaaksemme opettajan työtä. Haluamme tuoda luokkatilanteeseen videoita, ääntä, eriyttävää materiaalia, tehtävien ratkaisut ja vinkit opettajalle. Tavoitteena on havainnollistaa ja monipuolistaa opetusta ja tehdä luokkatilanteesta visuaalisempi. Aineistot etenevät kirjan mukaisesti aukeama kerrallaan, joten oppilaat pystyvät helposti seuraamaan opetusta.
Vieraiden kielten esitysmateriaalit sisältävät erityisesti kielten opetukseen sopivia ominaisuuksia ja lisämateriaaleja, jotka tekevät niistä täydellisen opetuspaketin.

Valmista kokeet Kompassi-koetyökalulla

Kompassi on digitaalinen koetyökalu, jonka avulla opettaja voi rakentaa omia kokeitaan valmiista tehtäväpankeista. Opiskelijat tekevät tehtävät suoraan Kompassi-koetyökaluun. Nopeuttaaksemme opettajan työtä valittavana on erilaisia tehtäviä sisältäen mm videoita ja ääntä. Tehtävät on jaoteltu vaikeustason mukaan. Kompassi-koetyökalun suunnittelun tärkeänä tavoitteena on työkalu osaamisen arvioimiseen sekä valmistaa opiskelija sähköiseen yo-kokeeseen. Kompassi-koetyökalua käytetään Sanoma Pro Oppimisympäristön kautta.