Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Lisäopetusta tyytyväisyystakuulla

Koeviikko lähestyy ja taas sama tunne: miksi en aloittanut lukemista aiemmin?

Turhalta stressiltä ja viimehetken paniikilta säästyy, kun opiskelee ja tekee edes lyhyitä kertauksia jakson aikana. Pitkäjänteinen kertaaminen auttaa huomattavasti myös kirjoituksissa.

Jos omatoiminen opiskelu ei innosta tai haluat varmasti taattuja tuloksia, on lisäopetus hyvä vaihtoehto oppimisen tueksi. Hyvä opettaja on kuin aivojen personal trainer, hän kannustaa ja varmistaa, että hallitset jokaisen aihealueen.

Vaivattomin tapa kokeilla lisäopetusta on online-opetus – saat valmennusta suoraan kotisohvalle. TutorHouse tarjoaa online-opetukselleen tyytyväisyystakuun: kokeile kaksi kertaa, ja jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin. Lue lisää online-lisäopetuksesta.

TutorHouse ja sen lisäopetuspalvelut ovat osa Sanoma Pron tarjontaa.

Viisi myyttiä online-opetuksesta

1. ”Online-opetus on kirjekurssimaista. Oppilas saa tehtävät, palauttaa ne ja oikeat vastaukset tulevat bumerangina takaisin.”

Väärin. TutorHousen online-opetus tapahtuu reaaliajassa esimerkiksi Skypen välityksellä ja on samalla tavalla vuorovaikutteista kuin lähiopetuskin: vain kommunikaation väline on eri. Tunnin kulku ei oikeastaan eroa mitenkään tavallisesta yksilöopetuksesta. Opetustilanne pysyy samanlaisena, oli se sitten online tai samassa huoneessa.

2. ”Keskittyminen online-opetuksessa saattaa olla vaikeaa ja sopii vain lukioikäisille.”

Väärin. Online-opetuksessa on ollut kaikenikäisiä alakoululaisista lähtien hyvällä menestyksellä. Kun opetus alkaa, kamera ja väline unohtuvat yleensä nopeasti eikä eroa varsinaiseen opetustilanteeseen ole.

3. ”Online-opetus tuntemattoman opettajan kanssa on jännittävää eikä sovi ujoimmille oppilaille.”

Väärin. Jos ensimmäinen opetuskerta jännittää kovasti, vanhemmat voivat alkuun hyvin olla taustalla mukana. Opettajaa voi jopa käydä tapaamassa ennen verkon puolelle siirtymistä.

4. ”Skypessä tuijotellaan opettajaa silmiin web-kameran kautta 90 minuuttia.”

Väärin. Ison osan ajasta opettaja käyttää apunaan myös dokumenttikameraa, jolla voi näyttää työn alla olevaa tehtävää. Useimmiten opetus ainakin aloitetaan ja lopetetaan juttutuokioon kasvokkain, mutta välissä keskitytään olennaiseen – opetukseen ja opiskeluun.

5. ”Online-opetus on tarkoitettu vain pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville.”

Väärin. Online-opetus sopii mainiosti esimerkiksi paljon harrastavalle nuorelle, jolla on muutenkin paljon menoja iltaisin. Silloin matkustaminen opettajan luokse jää pois ja opetusta saa tutussa ja rauhallisessa ympäristössä, mahdollisesti oman työpöydän ääressä kotona tai siellä minne harrastukset milloinkin kuljettavat.