Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Kompassi kehittyy käyttäjäpalautteiden myötä

Kompassi-digikokeissa on nyt entistä parempia arvioinnin mahdollisuuksia.

Käyttäjien palaute on arvokas työkalu tuotteidemme ja palveluidemme kehityksessä. Esimerkiksi kielten opettajat toivoivat uusia mahdollisuuksia Kompassin aukkotäydennystehtävien arvosteluun, ja me vastasimme toiveisiin! Tutustu Kompassin uusiin mahdollisuuksiin.

Aukkotäydennystehtävien uusi arvostelu

  • Opettaja voi nyt pisteyttää tehtävän aukko kerrallaan.
  • Aukon väri muuttuu joko oranssiksi (osapisteet) tai vihreäksi (täydet pisteet) opettajan pisteytyksen mukaisesti.
  • Kompassi laskee tehtäväaukkojen pisteet automaattisesti yhteen.
  • Opiskelija näkee värikoodit Tulokset-näkymässä (mikäli opettaja on julkaissut oikeat vastaukset) ja sinisen huutomerkin takaa hyväksytyt vastaukset ja niiden pisteytyksen. Hyväksytyissä vastauksissa näkyy myös opiskelijan hyväksytty vastaus ja sen pistemäärä.

Kompassi_aukkotäydennystehtävä

Tehtävä kerrallaan arvostelu

Nyt opettajilla on mahdollisuus arvostella Kompassi-digikokeet tehtävä kerrallaan. Opettaja voi siirtyä haluamastaan tehtävästä eri oppilaiden vastauksiin nuolinavigaation avulla. Muista käydä arvostelunäkymän viimeisellä sivulla napauttamassa “Poistu arvostelusta” -painiketta, jotta Kompassi laskee arvosanat.

tehtava_kerrallaan-kompassi

Tulossa uusi, helpompi tapa tarkistaa suoritukset

Huhtikuussa julkaisemme joukon parannuksia, joiden avulla helpotetaan opettajan työtä avointen tehtävien tarkistamisessa. Uudistuksilla pyritään tuomaan selkeämmin esille, mitä tehtäviä opettajan pitää arvostella ja samalla helpottamaan opettajan siirtymistä niihin tehtäviin, jotka vaativat vielä toimenpiteitä.

Arvostelu-näkymässä opettaja näkee sinisellä arvostellut tehtävät ja valkoisina tehtävät, jotka ovat vielä arvostelematta ja vaativat opettajan pisteytystä. Jokaisen tehtävän kohdalla näkyy oppilaan saamat pisteet.  Opettaja voi siirtyä tarkastelemaan tiettyä tehtävää napauttamalla tehtävää tietyn oppilaan kohdalla. Kun oppilaan kaikki tehtävät on pisteytetty, oppilaan suoritus muuttuu Arvosteltu-tilaan, suoritukselle lasketaan yhteispistemäärä ja arvosana, ja ne korostuvat näkymässä.

 

uusi_arvostelu1