Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

“Kokemukseni Bingelistä ovat erittäin myönteiset!” –Näin Bingel on otettu vastaan

Bingel pelimaailmalla on loppuvuodesta 2015 jo yli 8000 pilottikäyttäjää, joilta olemme mielenkiinnolla keränneet palautetta.

Bingel on Suomen ensimmäinen pelillinen tehtävämaailma, joka tukee suoraan opetuksen rakennetta ja etenemistä. Sen tehtävät perustuvat Sanoma Pron uusien oppimateriaalien sisältöihin. Bingelin avulla toteutat myös uutta opetussuunnitelmaa!

Bingel tarjoaa lisämotivaatiota

Soile työskentelee tehostetun ja erityisen tuen yleisopetuksen pienluokassa 3–4 C. Sen lisäksi hän toimii isojen luokkien erityisopettajana. Soilen opettaa äidinkieltä, matematiikkaa, englantia ja ympäristö- ja luonnontietoa.

– Aluksi harjoittelimme yhdessä Bingelin käyttöä, mutta siihen ei tarvinnut kovin paljoa aikaa käyttää. Hyödynnämme Bingeliä sekä uuden asian opetteluun että harjoitteluun. Useimmiten ohjaan oppilaan tekemään Bingelistä tehtäviä, joita olemme jo käsitelleet. Ekstratehtäviä saa tietenkin myös tehdä, Soile kertoo.

Soile on teettänyt opettajan tunnuksillaan tehtäviä myös isosta luokasta tulevilla S2-oppilailla: – Kaikille oppilaille on löytynyt sopivia harjoitteita. Myös maahanmuuttajat pystyvät käyttämään Bingeliä, Soile kertoo

Oppilaat riemastuivat eniten avatar-hahmojensa luomisesta, mutta tehtävien tekeminen on niin mielekästä, että niitä tehdään myös kotona.

– Oppilaita vaivaa sähköisten ohjelmien ja pelien runsauden määrä. Siksi opettajan pitää välillä muistuttaa ja motivoida oppilaita käyttämään kotonaan hyödyllisiä sisältöjä, kuten Bingeliä. Luokkani oppilaat tarvitsevat rutiineja ja toiminnan ennakointia. Mausteeksi arkipäivän sujumiseen vaihtelemme työtapoja. Bingelin haastetehtävät ja tuokioittain toimiminen pitävät yllä motivaatiota sen parissa, Soile kuvailee.

– Bingel johdattaa uuden opetussuunnitelman mukaiseen pelilliseen oppimiseen. Se ei ole pelkkää pelaamista, vaan harjoituttaa hauskasti arjen opittavia asioita. Parhaimpana pidän ohjelman monipuolisuutta. Erityisesti visuaalisuus on kiehtova, motivoiva, innostava ja jännittävä. Opettajan työkalut ovat myös hyvät. Oppilaiden tekemisiä pystyy seuraamaan ryhmänä ja yksitellen. Yksilöllisiä oppimispolkuja on mahdollista luoda vapaan valinnan rinnalle, Soile jatkaa.

Katso, mitä mieltä oppilaat ovat Bingelistä: