Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Italialainen opettaja luottaa suomalaiseen oppimateriaalikustantajaan

Patrizia Piccinini on opettanut luokkaansa neljä vuotta Sanoma Pron matematiikan oppimateriaaleilla.

Toscanalainen opettaja vieraili toimituksessamme ja kertoi, miksi hän on päätynyt käyttämään juuri suomalaista oppimateriaalia.

Mistä idea oikein lähti liikkeelle?

– Tutustuin suomalaiseen koulujärjestelmään ja ihastuin peruskoulun Matikka-sarjaan, jossa käytetään paljon kuvia ja havainnollisia tehtäviä, innovatiivinen opettaja kertoo.

Italialaiset matematiikan oppikirjat ovat toscanalaisen opettajan mukaan täytetty sanoilla, mikä ei palvele lasten matemaattista hahmottamiskykyä eikä oman päättelykyvyn kehittämistä. Hän halusi kokeilla jotain muuta.

– Ensin käytimme Matikka-sarjaa ainoastaan kotitehtäviin, mutta oppilaat innostuivat sarjasta niin paljon, että otimme sen käyttöön viralliseksi oppikirjaksi.

Vanhempia piti Piccininin mukaan hetki suostutella, mutta he kääntyivät kuitenkin opettajan suostutteluihin ja hyvä niin: hänen luokkansa on muita ryhmiä edellä muun muassa päässälaskutaidoissa ja itsenäisessä päättelyssä. Myös vieraidenkielten oppimistulokset ovat olleet kannustavia.

Avoin mieli – mottona opetukselle

– Haluan opettaa oppilailleni avointa mieltä niin eri oppiaineita kuin kulttuurejakin kohtaan. On mainiota huomata, miten innoissaan lapset ovat Suomesta ja suomenkielestä sekä miten nopeasti he oppivat vierasta kieltä. Esimerkiksi monet lastenlaulut kuuluvat luokassamme suomeksi, Piccinini kertoo innoissaan.