Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Perinteistä sanomalehtiviikkoa vietetään 30.1.–3.2.2017

Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti!

Tänä vuonna harjoitellaan oikean uutisen tunnistamista. Helsingin Sanomat tarjoavat koululaisille välineitä oikean uutisen tunnistamiseen. Mikä erottaa oikean uutisen väärästä? Onko se totta vai tarua?

Koululaiset pääsevät testaamaan tietämystään uutisista päivittäisten uutisvisojen ja -pelien avulla. Uudet visat löytyvät joka päivä osoitteesta HS.fi/lastenuutisetLisäksi Lasten uutiset järjestää koululuokille uutisvideokilpailun, jossa tehtävänä on tuottaa oma video koululaisille tärkeästä aiheesta.

Lisätietoa sanomalehtiviikosta ja tehtävävinkkejä opettajille löydät täältä.

Sanoma Pron digitaalisiin tuotteisiin on linkitetty HS:n sisältöjä – tukee monilukutaidon kehittymistä

Sanoma Pron digitaalisiin tuotteisiin on linkitetty Helsingin Sanomien sisältöjä, kuten artikkeleita, videoita ja datajournalismia. Lisäksi oppimateriaaleihin on tuotettu HS:n kanssa yhteistyössä elämyksellisiä sisältöjä, kuten testejä, äänestyksiä ja kuvien rinnakkaista vertailua.

”Helsingin Sanomien sisällöt rikastavat toiminnallisten digikirjojen sisältöä ja havainnollistavat opittavaa asiaa. Ajan tasalla olevan, tästä päivästä kertovan materiaalin avulla oppilaat huomaavat, miten opiskellut asiat tulevat ilmi käytännön elämässä”, kertoo Sanoma Pron kehitystiimin vetäjä Matias Vakkilainen.

Sanomalehtiviikon teemoihin voit tutustua myös näiden artikkelien avulla: Onko kaikki nettiin kirjoitettu totta? Onko uutinen, ettei kaikki netissä olekaan totta?

Koulut saavat viikon ajaksi Helsingin Sanomien koko sisällön ilmaiseksi käyttöönsä digitaalisena. Päivän lehden voi lukea verkossa joko näköislehtenä eli saman näköisenä kuin paperilehden, tai uudemmalla tavalla sovelluksen avulla.

Digitunnukset voi tilata osoitteesta HS.fi/koulussa.