Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Hallonbåtilla valmennat rohkeita kielenkäyttäjiä

Keräsimme asiakkaiden palautteita ja kysyimme sarjan toimittajalta Jonna Ahdilta, mikä selittää Hallonbåtin huumaa.

Hallonbat_etukansi

– Halusimme tarjota uuteen tilanteeseen monipuolisen oppimateriaalin, joka innostaisi niin oppilaita kuin opettajia. Hallonbåt on markkinoiden ainoa uuden OPSin mukaan tehty oppimateriaalisarja, joka painottaa suullista osaamista ja rohkaisee puhumaan. Kieltä ei tarvitse osata täydellisesti, jotta sitä voi käyttää. Oppimista haluttiin lähestyä uudesta näkökulmasta ja tuulettaa vanhoja tottumuksia. Kieltä ei lähestytä tekstien kautta, vaan dialogien, fraasien ja kuvasanastojen avulla, Ahti kertoo.

Tämän työn tuloksena syntyi Hallonbåt, täysin uusi sarja B1-ruotsiin, jota voi käyttää kuudennelta luokalta aina yhdeksännelle asti. Siirtymävaiheessa eli syksyllä 2016 Hallonbåtin voi ottaa käyttöön myös seitsemännellä luokalla.

Hallonbåtin esittelytilaisuuksissa oltiin samaa mieltä:

– Oli ihana huomata, että tekijätiimi oli miettinyt todella tarkkaan ja perusteellisesti kaikkea – ihan kaikkea! Materiaali oli todella monipuolinen! Huomasin nyökytteleväni “hyväksyvästi” lähes koko esityksen ajan – olin samaa mieltä! Bingel kruunasi esityksen.

– Innostavaa! Entistä varmemmin tahdon saada ruotsin opetettavakseni. Vaikuttaa helpolta opettajalle ja kiinnostavalta & tehokkaalta oppilaille. Tästedeshän suomalaislapset osaavat, koulusta lähtiessään ruotsia!

Hallonbåtin digitaalinen oppimateriaali on uusinta uutta

– Sarjaan kuuluu runsas videomateriaali, joka johdattelee kunkin luvun teemaan ja tukee suullisen kielitaidon oppimista. Kielioppia opiskellaan lisäksi animaatioiden avulla, ja tehtäviin liittyy runsaasti äänitteitä sekä suomenruotsiksi että ruotsinruotsiksi. Sarjan sähköiset materiaalit, kuten eHallonbåt Opetusmateriaali, eHallonbåt Kokeet sekä oppilaille suunnatut DigiHallonbåt, Sanastosovellus ja Bingel-pelimaailma, tuovat opetukseen ja oppimiseen lisäsisältöä kirjan ulkopuolelta. Helppokäyttöiset aineistot helpottavat opettajan työtä, kun taas pelilliset elementit motivoivat oppilaita harjoittamaan uutta kieltä, Ahti kertoo uudesta tuoteperheestä.

Oletko sinä valmis siirtymään ruotsinkielen opetuksen uudelle aikakaudelle?