Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Digitaalisten tuotteiden termit haltuun

Listasimme kuvaukset kaikista digitaalisista tuotteistamme ja työkaluistamme asiakkaidemme tueksi.

Valikoimastamme löytyy runsaasti erilaisia digitaalisen oppimisen vaihtoehtoja eri kouluasteille.

Arttu-sovellus (ala- ja yläkoulu sekä lukio)

Arttu on uusi oppimateriaaleihin saatavilla oleva sovellus, jonka avulla on mahdollista katsoa painettuun kirjaan liittyvät videosisällöt suoraan puhelimesta ilman kirjautumista.
Sovellus on saatavana iOS- ja Android käyttöjärjestelmille. Tutustu Arttu-sovellukseen lyhyen videon avulla.

Bingel (alakoulu)

Bingel on alakoulun pelimaailma, jonka tehtävät perustuvat uuden OPSin mukaisten oppimateriaalien sisältöihin. Bingel on käyttäjäetu lukuvuonna 2017–2018. Bingeliä voi käyttää tietokoneella ja tabletilla. Tutustu Bingeliin lyhyen videon avulla.

Digikirja (kaikki kouluasteet)

Digikirjat korvaavat painetut kirjat kokonaan. Opiskeltavat asiat ja harjoitukset on integroitu yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Runsas valikoima kuvia, ääniä ja videoita rikastuttavat opiskelua. Digikirjat sisältävät paljon erilaisia tehtävätyyppejä erilaisille oppijoille.

Peruskoulun digikirjat toimivat tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Lukion ja ammatillisen koulutuksen digikirjat toimivat tietokoneella ja tabletilla.

Peruskoulun digikirja-lisenssit ostetaan luokka-asteen oppilasmäärän mukaan. Tutustu peruskoulun digikirjoihin lyhyen videon avulla.

Lukio-opiskelijat ja ammattiin opiskelevat hankkivat henkilökohtaisen digikirjan sanomapro.fi-verkkokaupasta.

Tutustu lukion digikirjoihin lyhyen videon avulla.

Tutustu ammatillisten opintojen digikirjatarjontaan.

Digitehtävät (yläkoulu)

Digitehtävät ovat digitaalisessa muodossa oleva tehtäväkirja, jota käytetään painetun oppikirjan kanssa. Tehtävissä on mukana ääntä, kuvaa ja videoita. Digitehtävien avulla eriyttäminen on helppoa, ja mukana on myös paljon itsearviointitehtäviä. Tutustu digitehtäviin lyhyen videon avulla.

Digilisätehtävät (ala- ja yläkoulu)

Digilisätehtävät (ent. oppilaan verkkotehtävät) ovat koulujen ostettavissa oppilaskohtaisella vuosilisenssillä ja hinta määräytyy kyseisen luokka-asteen oppilasmäärän mukaan. Kun ostat tuotteen, merkitse tilausmääräksi koko koulun kaikkien kyseisten luokkien yhteenlaskettu oppilasmäärä. Vuosilisenssin hinta määräytyy sen mukaan.

Digiharjoitusaineisto (ammatilliset opinnot)

Digiharjoitusaineisto on opiskelijan itsenäisen harjoittelun työkalu, jolla voi harjoitella työelämälähtöisten tilanteiden hallintaa ja valmistautua osaamisen näyttöön. Digiharjoitusaineistoissa on kiteytetysti teoriaa, monipuolisia tehtäviä ja havainnollistavia videoita. Se myös mahdollistaa tehtävien tekemisen digitaalisesti.

Digiopetusmateriaali (ala- ja yläkoulu)

Digiopetusmateriaalin (ent. opetusmateriaali/sarjalisenssi) avulla tunti etenee sujuvasti. Helppokäyttöinen kokonaisuus helpottaa suunnittelua ja säästää aikaa tärkeimmälle: oppilaiden kanssa yhdessä tekemiselle.

Opettajan digiaineisto/esitysmateriaali (lukio ja ammatillinen)

Opettajan digiaineisto on tuhti työkalupakki opettajalle niin tuntien valmisteluun kuin itse tunneillekin. Digiaineistoon on upotettu paljon rikasteita, kuten tehtävien ratkaisuja, linkkejä, lisätehtäviä ja artikkeleita, jotka on helppo ottaa käyttöön opetustilanteessa. Näin saadaan opetukseen lisää näkökulmia ja esimerkkejä kirjan tekstin tueksi. Monien sarjojen digiaineistoista löytyy myös esimerkkejä kurssisuunnitelmista, työtapavinkkejä ja arviointilomakkeita.

Kompassi-digikokeet (yläkoulu, lukio ja ammatillinen)

Kompassi on digitaalinen arvioinnin työkalu, joka tukee opettajaa ja oppilasta jatkuvassa oppimisen arvioinnissa. Kompassissa on Sanoma Pron oppimateriaalisarjojen mukaiset, kattavat tehtäväkirjastot, joista opettaja koostaa tehtäväpaketit oppitunnille, kotitehtäväksi tai kokeeseen kätevästi. Oppilas tekee tehtävät tietokoneella tai tabletilla. Tutustu Kompassi-digikokeisiin lyhyen videon avulla.

Muokattavat kokeet (alakoulu)

Muokattavat kokeet -työkalulla opettaja voi valita koetehtävistä haluamansa vaikeustason oppilailleen. Tämä helpottaa eriyttämistä ja kokeen laatimista. Valmiissa koetehtäväpankissa on kaikista tehtävistä helppo ja vaativampi vaihtoehto, joista valita. Opettaja ei pysty muokkaamaan tehtäviä. Lopuksi koe tulostetaan oppilaille.

Tulostettavat kokeet (yläkoulu ja ammatillinen)

Opettaja saa itse koota kokeen valmiista tehtäväpankista ja tulostaa kokeen oppilailleen. Erityyppisiä ja -tasoisia tehtäviä yhdistellen opettaja voi rakentaa luokalleen sopivan kokeen. Opettaja pystyy myös itse muokkaamaan tehtäviä.

Sanoma Pro Oppimisympäristö

Oppimisympäristöstä löytyvät yhdellä kirjautumisella kaikki Sanoma Pron perusopetuksen ja lukion oppimateriaalisarjojen ja ammatillisten oppimateriaalien digitaaliset sisällöt sekä opettajille että oppilaille. Lue mitä kaikkea koulusihteerin tulee tietää Sanoma Pron oppimisympäristöstä?

Sanastot-sovellus (kaikki kouluasteet)

Sanastot-sovellus on Sanoma Pron tarjoama palvelu kielten sanojen kertaamiseen. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista, jonka jälkeen opiskelijalla on maksutta käytössään kirjojen aakkoselliset sanastot. Sovellus on saatavilla iOS-, Android- ja Windows Phone -käyttöjärjestelmille.

Tekniset vaatimukset

Tutustu myös Sanoma Pron materiaalien teknisiin vaatimuksiin.