Verkkopalvelumme uudistuu
Uusi verkkopalvelumme julkaistaan 7.8.2017.
Lue lisää
Takaisin

Digitaaliset oppimateriaalit simuloivat todellisuutta ammatillisessa opiskelussa

Digitaalisista oppimateriaaleista käydään paljon keskustelua eikä syyttä.

Niiden avulla pystytään tarjoamaan niin opiskelijoille kuin opettajillekin aivan uudenlaisia oppimiskokemuksia ja -elämyksiä. Hyvänä esimerkkinä on sosiaali- ja terveysalan ammatillinen opetus. Kustannustoimittaja Terhi Malmivaara kertoo, miten Sanoma Pron digitaaliset ratkaisut fysiologian ja lääkehoidon opiskeluun on otettu vastaan.

Iso muutos fysiologian opettamiseen

– Saimme pari vuotta sitten opettajilta toistuvaa palautetta siitä, että fysiologiaa, esimerkiksi munuaisen toimintaa, on hyvin vaikea selittää pelkästä kuvasta. Halusimme auttaa opettajia ja aloimme työstää erittäin kattavia ja laadukkaita animaatioita fysiologian opetukseen. Vastaavia materiaaleja ei ollut aikaisemmin saatavilla suomenkielisenä. Sittemmin opettajat toivoivat, että animaatioita täydennettäisiin tehtävillä. Oli aika ottaa seuraava askel ja niinpä uudistettu versio ilmestyy toukokuussa, Malmivaara kertoo.

Animoidut videot tulossa myös lääkelaskuihin!

– Saimme videoista niin paljon hyvää palautetta, että syksyllä ilmestyvät ohjevideot myös lääkelaskuihin, Malmivaara iloitsee. Materiaaliin tehdään opetusvideoita, joissa esitellään laskuesimerkit yksityiskohtaisesti. Useimpiin laskuihin esitetään vaihtoehtoisia ratkaisumalleja, jotta jokaiselle löytyy itselle sopivin tapa laskea.

– Kuulin juuri uusimmista tutkimustuloksista, jotka osoittivat, että videoista on hyötyä erityisesti sellaisille opiskelijoille, jotka haluavat palata asiaan niin monta kertaa kuin on tarpeellista asian sisäistämiseksi. Toiston mahdollisuus vähentää opiskelijan suorituspaineita, Malmivaara kuvailee.

Toistomahdollisuuden lisäksi visuaalinen oppiminen on aivan toisella tasolla animaatioiden avulla kuin staattisia kuvia selaillessa.

Tutustu demon avulla

Demon avulla saat hyvän yleiskäsityksen digitaalisesta oppimateriaalista, sen rakenteesta ja ilmeestä. Tilaamalla demon pääset itse kokeilemaan miten materiaalimme toimii.

Sosiaali- ja terveysalan tilattavissa olevat demot:

 • Ammatillinen kasvu ja ohjaaminen hoitotyössä
 • Anatomian ja fysiologian animaatiot Laaja paketti
 • Anatomian ja fysiologian animaatiot Peruspaketti
 • Anatomian ja fysiologian digiharjoitusaineisto
 • Baby Bakery Digitaalinen synnytyksenhoitopeli
 • Lääkelaskenta Digiharjoitusaineisto
 • Lääkelaskuja lähihoitajalle
 • Hoitotyön taidot Opettajan digiaineisto
 • Lääkehoidon toteuttaminen Opi ja testaa Digiharjoitusaineisto
 • Suomalaisten sairaudet Opettajan digiaineisto
 • Turvallisen lääkehoidon perusteet Opettajan digiaineisto