Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Digitaalinen oppimisympäristö – huomisen oppiminen on täällä

Jokainen koululainen ja opiskelija on yksilö, jonka tarpeet, kehittyminen ja oppimishistoria muodostavat yksilöllisen kokonaisuuden.

Sanoma Pro digitaalinen oppimisympäristö tarjoaa nimensä mukaisesti käyttöön kokonaisvaltaisen paikan, jonne oppilaan tehtävät, tekstit, tarvittavat linkit, suoritushistoria, kehittyminen ja tulevat tehtävät voidaan koota, ja josta niitä voidaan seurata. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kun oppimisympäristö otetaan käyttöön ja tehdään luokan yhteinen tai yksilöllinen työtila, sinne kertyy jokaisen oppijan oppimishistoria, ja opettaja voi halutessaan eriyttää sisältöjä kunkin oppijan tarpeen mukaan. Opettaja ja oppilas pääsevät myös helposti seuraamaan ja arvioimaan oppilaan oppimisprosessia kootusti yhdestä paikasta.

Miksi digitaalinen oppimisympäristö?

Oppiminen on parhaimmillaan sitä, että tehtävät ja oma oivaltaminen tarjoillaan sellaisessa muodossa, jota oppijat – kouluasteeseen katsomatta – haluavat toteuttaa. Mitäpä jos läksyjen tekeminen olisikin tylsän velvollisuuden sijaan hauskaa puuhaa, jota tehdään jopa vapaaehtoisesti, tekemisen ilosta? Tämä on kaikkien digitaalisten oppimismateriaalien ja koko oppimisympäristön tavoite.

Lisäksi se on paikka, jonne voi tallentaa ja josta hakea tietoa ilmiöpohjaisiin työtapoihin ja projekteihin yli oppiainerajojen.

Kaikki yhdellä kirjautumisella ja veloituksetta

Sanoma Pro oppimisympäristössä saat täyden hyödyn erilaisista digitaalisista materiaaleista ja pystyt eriyttämään opetusta kullekin oppilaalle tarpeen mukaan. Löydät yhdellä kirjautumisella kaikki Sanoma Pron perusopetuksen ja lukion oppimateriaalisarjojen ja ammatillisten oppimateriaalien sähköiset sisällöt sekä opettajalle että oppilaalle ja opiskelijalle. Oppimisympäristö onkin oma koulunsa digitaalisessa maailmassa. Se edustaa huomisen oppimista, tulevaisuutta, jossa digitaalisuus tuo lukuisia etuja ja toimivuutta käytännön asioihin.

Lukuisia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia

Sanoma Pron sisältöjen lisäksi voit tilata Sanoma Pro Oppimisympäristöön useiden kumppaneidemme tuotteita ja palveluja. Tarjontaan kuuluu muun muassa videotyökaluja oppilaalle ja opettajalle, ohjelmointikurssi, kymmensormiharjoittelua ja paljon muuta.

 

Lisätietoja:

Lisätietoa oppimisympäristöstä ja sen kumppanisisällöistä löydät täältä. Samalle sivulle olemme koonneet kaikki olennaiset oppimisympäristöön liittyvät tiedot: käyttöä avaavat ohjevideot, usein kysytyt kysymykset, ja käyttöohjeet niin oppimisympäristöön itseensä, sen teknisiin vaatimuksiin sekä digikirjoihin.

Erilaisista digitaalisista sisällöistä on myös saatavissa demoja, jotta toimivuutta omalle ryhmälle voi testata ennen lisenssin hankkimista. Demoihin pääset tutustumaan täältä.