Verkkopalvelumme on uudistunut: sanomapro.fi
Takaisin

Apilatien esiopetus tuo uutta intoa esikouluun

Apilatien esiopetuksen innostavassa mielikuvitusmaailmassa seikkailevat sympaattiset hahmot: Aimo ja Reetu-koira sekä Kaneli-kana, Sissi-koira ja salaperäinen kameleontti.

Jukka Parkkisen kertomukset ja Heikki Salon musiikki tarjoavat elämyksiä, tunnekokemuksia, hämmästyksen ja oivalluksen hetkiä.

Apilatien esiopetus on selkeä ja monipuolinen materiaali esiopetukseen. Sen tekijäryhmässä on esi- ja alkuopetuksen käytännön osaajia ja asiantuntijoita kuten Mervi Wäre, Marja-Kristiina Lerkkanen ja kokenut esiopettaja Katja Parantainen.

Harjoitusvihkon avulla lapsi voi harjoitella sekä itsenäisesti että ryhmässä esiopetuksen keskeisiä taitoja kielestä ja ongelmanratkaisusta. Samalla tutustutaan kirjaimiin ja lukumääriin. Esiopettajan työn tueksi on Opettajan opas, josta löytyvät kertomukset, harjoitusvihkon aukeamat ja vihjeet kaikkien OPS 2016 -oppimiskokonaisuuksien käsittelyyn lapsilähtöisesti toiminnallisuutta korostaen. Monisteissa on sekä kunkin lapsen tarpeisiin että yhteiseen toimintaan sopivaa materiaalia.

Kuvatauluissa on kertomuksiin liittyvät, Pia Westerholmin isot kuvat, jotka löytyvät myös harjoitusvihkosta. Tukevarakenteisen kuvataulukansion voi asettaa pöydälle, jolloin kuvia on helppo tarkastella yhdessä.

Aivan uutta on Digikirja. Se sisältää mm. kertomukset luettuina, niihin liittyvät kuvat äänimaisemineen, laulut ja digitehtäviä, jotka tukevat erityisesti kielellisten ja matemaattisten taitojen kehitystä. Digikirja on tarkoitettu oppilaalle, mutta sitä voidaan käyttää myös yhteisissä esiopetustuokioissa näyttämällä sisältöjä esimerkiksi datatykin avulla.

Harjoitusvihko ilmestyy 11.4.2017 ja muut tuotteet elokuussa 2017.

Lue lisää Apilatien esiopetuksesta >